11 September, 2011

Pause Kejap

teman dah lama tak bersiaran... bukan apa, sebenarnya bonda teman gering... teman dan adik-beradik kena selalu ada di sisi bonda...


tangal 30hb lalu bonda teman dah teruk sampai terpaksa panggil ambulan... hantar ke Hospital Besar Batu Gajah... duduk dalam wad pemerhatian selama 6 hari... dah check semuanya... full result dah keluar, xde sakit apa pon sebenarnya, jantung ok, buah pinggang ok, semua ok... tapi entahlah kan, kudrat Tuhan...


hari-hari teman doa, harapkan bonda akan pulih seperti sediakala... tapi... keadaan jadi lebih teruk pulak sampaikan kena dikejarkan ke  Hospital Raja Permaisuri Bainun... akibat sesak nafas... dok dalam bilik kritikal... dipindahkan ke wad pemerhatian perempuan di tingkat 8... teman tetap berdoa agar bonda kembali sembuh...


malangnya... tak sampai 2 hari bonda telah menghembuskan nafas terakhirnya di hadapan smua anak-anaknya... pada 6hb september, 2011 jam 8.39pm...


secara officalnya... teman dan adik beradik dah jadi yatim piatu... huhuhu sedeynya...teman, sew dan adik kembarnya terlalu rapat dengan bonda... kami ada minat yg sama iaitu menjahit dan craft... kami selalu bergurau-senda, gelak ketawa... jarang lekang... bak kata orang duk bawah ketiak mak kaedahnya...


sebab itu pemergian bonda tak mampu teman terima untuk 100%... setiap subuh teman terjaga... dan rasa sedih tu menerpa ke jiwa raga... mencari bebayang bonda... teman harap teman boleh "pulih" seperti sediakala... teman akan cuba sebok-sebokkan diri tahap gaban... di samping akan terus berdoa untuk kedua orang tua teman...


tahun inilah ramadhan terakhir bersama bonda... terima kasih bonda sebab melahirkan teman ke dunia, memelihara, mendidik teman... tips-tips bonda takkan teman persiakan... ampunkan teman dari ujung rambut hingga ke ujung kaki kiranya teman ada menyinggung hati dan perasaan bonda semasa bonda hidup... teman sayangkan bonda!

3 ulasan:

DiahRothman berkata...

Innalillah....... Takziah dan AlFatihah untuk Bonda.

Yati berkata...

Yati ada baca kat fb, masa ibu Az sakit. Tapi tak tau pula dia dah pergi. Salam takziah dari Yati. Alfatihah untuk arwah bonda Az.

Jari Lentik berkata...

terima kasih Diah, terima kasih Yati... Yati x jadi pindah, tapi sy pulak akan berpindah... meninggalkan rumah pusaka ini, tak sanggup lagi nak duduk kat BG ni, terlalu banyak kenangan...

alah... macam nak pindah jauh... nak pindah kt ipoh sajork... :)