30 Julai, 2012

Baju Nikah

baju nikah ni adalah kawn facebook teman, dia nak bunganya menyerlah tapi dengan bajet rendah, jadi teman gunakan teknik tali air dan sedikit 3D element untuk menaikkan seri baju purple gelap ini... inilah hasilnya...

power shoulder katanya...

aiseyman... baju kedut 4000 lupa nak gosok dulu


berat? memang berat... tapi anggun dlm masjid nnti :)


2 ulasan:

Puteri Nurhayati berkata...

Camne nak gosok baju ada manik tu? Kena lapik kain ye Az? Kalau ada stim iron macam kat kedai tu best jugak ya.
Apa pun, well done, lawa lah baju pengantin! :)

Jari Lentik berkata...

baju manik kaedah nak gosok ialah dari belakang...

terbalikkan baju, ambik tuala tebal, lapis kat bahagian manik tu, so maknanya manik tu bersemuka dgn tuala tu... lapis yang ada benang2 tu pulak lapis dgn kain cotton nipis utk elakkan terbako pulak baju tu, gosok mcm biasa

nak cuci, x bole guna mesin basuh, biasa org anto dobi aje, klu nak cuci sendiri, guna kaedah rendam, bilas dan jemur, jangan perah pulak, bukan hanya rosakkan baju malah manik pon mungkin lari dari designnya

selamat mencuba